나는 한국에서 간장게장을 먹어본 적이 없지만 먹어본 적이 있는 사람들한테 얘기를 많이 들었어
맛이 좀 강해서 좋아하는 사람도 있고 그 비린냄새가 싫어하는 사람도 당연히 있지~ 난 원래도 육회랑 회를 잘 먹어서 간장게장은 괜찮지 않을까 하니까 먹으러 갔어 ㅎㅎ
Raw marinated crab is definitely pricier than I thought. The price fluctuates, depending on the catch of the period/season. If it is not the season of crab or it is hard to catch, it is definitely not worth to eat because it is expensive and the crabs are not big.
간장게장은 생각보다 비싸... 왜냐면 게의 수확량에 따라 가격이 달라져!
간장게장은 생각보다 비싸... 왜냐면 게의 수확량에 따라 가격이 달라져!
So I came to this restaurant called 이하정 간장게장 at Busan. 이하정 is a famous chef in South Korea and it is owned by the chef. It looks more like a house than a restaurant if you look at the exterior of the building. The waitresses were all elder ladies in their mid 40-50. And they were very friendly. The environment was great, the restaurant was quite, so I ate in peace.
이하정 간장게장라는 간장게장 전문집에 왔어~ 이하정라는 셰프님이 운영하는 식당이야
밖에서 보면 건물이 식당보다 사람이 사는 집이랑 비슷해
여기서 일하는 직원들이 다 나이 좀 있는 아줌마들인데 너무 친절해~
식당의 분위기가 너무 좋고 조용하고 편하게 식사를 했어
이하정 간장게장라는 간장게장 전문집에 왔어~ 이하정라는 셰프님이 운영하는 식당이야
밖에서 보면 건물이 식당보다 사람이 사는 집이랑 비슷해
여기서 일하는 직원들이 다 나이 좀 있는 아줌마들인데 너무 친절해~
식당의 분위기가 너무 좋고 조용하고 편하게 식사를 했어
I went with a friend, so we ordered two portion of crabs. One was the Female crab marinated in soy sauce, which I guess is their signature, and another one was the spicy sauce marinated crab. They normally use female crab for the marinated soy sauce dish because female crab has eggs. The eggs are what makes the crab expensive.
나는 친구 한 명이랑 같이 가서 게장을 2인분 시켰어
우린 암꽃게 간장게장이랑 양념게장정식 하나 씩 시켰어
간장게장은 암꽃게로 만들으면 더 맛있어~ 왜냐면 게알이 있어서 간장이랑 밥이랑 먹으면 진짜 맛있어
나는 친구 한 명이랑 같이 가서 게장을 2인분 시켰어
우린 암꽃게 간장게장이랑 양념게장정식 하나 씩 시켰어
간장게장은 암꽃게로 만들으면 더 맛있어~ 왜냐면 게알이 있어서 간장이랑 밥이랑 먹으면 진짜 맛있어
The correct way to eat this soy sauce marinated crab shell is to add your rice in it and mix it well. Rice and marinated crab is a pair made in heaven. Unknowingly, you will find yourself eating the last grain of rice from your rice bowl. Make sure you clean the crab meat like you clean your bowl.
As for the spicy sauce marinated crab, it doesn't have crab eggs. The sauce was slightly spicy for me. I still think raw crab is suppose to eat with soy sauce.
양념게장은 암꽃게로 만들어는게 아니니까 게알이 없어...
양념장은 나한테 맵지만 먹을만 해
게장은... 간장게장 더 맛있다고 생각해 ㅎㅎ
양념게장은 암꽃게로 만들어는게 아니니까 게알이 없어...
양념장은 나한테 맵지만 먹을만 해
게장은... 간장게장 더 맛있다고 생각해 ㅎㅎ
The crabs were served with a table full of side dishes and a hot soy bean paste soup. The side dishes are to die for I swear. The fried fish and the marinated shrimp side dish is beyond delicious. I am not a fried fish person but I conquered this particular fried fish. Oh, and they do provide you apron and plastic gloves to eat the crabs.
수 많은 반찬과 된장찌개 도 간장게장이랑 같이 나왔어~ 반찬들 정말 맛이 장난 아니야
존맛탱!
수 많은 반찬과 된장찌개 도 간장게장이랑 같이 나왔어~ 반찬들 정말 맛이 장난 아니야
존맛탱!
난 원래 생선구이 잘 안 먹는 편인데 혼자 이 물고기를 다 먹을수 있는 만큼 맛있었어 ㅎㅎ
간장새우 도 반찬으로 나왔어 엄청 신기해~
간장새우 도 반찬으로 나왔어 엄청 신기해~
So the bill totalled to 50,000won, which was around RM 185. Not too bad for a decent meal for me as the side dishes were very impressive.
So here is how you can get to 이하정 간자게장 광안리점
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